Recruit NOW
WhatsApp Image 2017-03-27 at 12.00.41

Ondernemen is topsport

Thomas, een 34-jarige BA uit Rotterdam en vader van twee kinderen, is onlangs door moeilijke tijden gegaan. Maar deze voormalige topsporter weet dat echt succes voorkomt uit hoe je omgaat met nederlagen.

Thomas werd geboren in een sportwereld. Zijn vader een professionele voetballer en andere leden van zijn familie in de wereld van het professionele wielrennen, alles wees erop dat ook hij in de sportwereld zou gaan. Thomas boekte al snel successen op Nederlandse en Europese tennisvelden, en werd al snel een van de beste spelers in zijn categorie. Niet lang nadat hij meemaakte hoe het echt was aan de top, werd bij hem de Ziekte van Crohn vastgesteld.

WhatsApp Image 2017-03-27 at 12.00.47

Na het verlies van zijn tennis carrière, stak Thomas al zijn energie in een nieuwe uitdaging, poker. “Ik was eigenlijk best succesvol, en heb drie en een half jaar mooi geld verdient en een groot stuk van Europa gezien”. Al dat prijzengeld was dan ook wat echt de ondernemersdrang in Thomas aanwakkerde, hij wou zo investeren, en snel! “Ik kocht bedrijven zonder echte ervaring of een gepaste opleiding, maar ik wou iets doen met de kansen die me aangeboden werden”. Helaas stak de economische crisis en het gebrek aan ervaring hier een stokje in de wielen, maar zijn winnaars-mentaliteit zorgde ervoor dat hij niet lang bij de pakken bleef zitten.

Hoe sport en het bedrijfsleven verbonden zijn

Wanneer ik Jorik ontmoette, besefte ik pas wat de mogelijkheden waren als Brand Ambassador”, zegt Thomas. “Er is een heel groot verschil tussen de eigenaar zijn van een bedrijf, en echt aan het hoofd staan en opbouwen van iets; met de juiste ondersteuning van andere succesvolle mensen”. Beinvloed door zijn eigen ervaringen, beseft Thomas dat er een grote gelijkenis ligt tussen topsport en ondernemerschap. “Ik kwam erachter dat het bedrijfsleven zoals topsport is, en dat de sportieve mentaliteit die een atleet heeft, hier ook een grote troef is. Mijn ziekte heeft me beroofd van de kans om tennis op competitief niveau te spelen, maar ik had nog steeds die drang naar succes. En die vond ik in de BA gemeenschap”.

WhatsApp Image 2017-03-27 at 12.00.44 (1)

Nooit stil blijven staan en nooit opgeven

Hoewel hij niet langer fysiek een atleet is, heeft Thomas wel nog steeds die mentaliteit:

Ik heb wel meer dan 9000 keer gemist in mijn carrière. Ik heb bijna 300 wedstrijden verloren. 26 keer moest ik het winnende punt scoren en miste ik. Ik faalde keer op keer in mijn leven. En dat is precies waarom ik uiteindelijk bereik wat ik wil.
- Michael Jordan
WhatsApp Image 2017-03-27 at 12.00.42

Als je niet slaagt in je sport, het leven of je professionele aspiraties, dan is het niet de mislukking die telt, maar de manier waarop je ermee omgaat. Het is wat je karakter, discipline en ambities vorm geeft, en ervoor zorgt dat je een goeie arbeidsethos krijgt. Alles problemen waar je in het leven mee te maken krijgt, nooit stil blijven staan, en nooit opgeven”.

Ontdek meer over de verhaal van Thomas:

Facebook Comments

Most popular posts

Share This