Recruit NOW
Abdelkrim photo 3

Het is makkelijk om een BA te zijn

Voor Abdelkrim, een Brand Ambassador uit Luik, is rechtstreekse verkoop een fluitje van een cent: je moet gewoon luisteren en begrijpen. Omring jezelf met de juiste mensen voor een snelle progressie, dat is het motto van deze ambitieuze Brand Ambassador.

Op een dag werd Abdelkrim benaderd om naar een observatiedag te komen en de wereld van de Brand Ambassador gemeenschap te ontdekken. ‘’Ik had hiervoor al in de sales gewerkt en ik vond het freelance aspect ervan erg fijn, net als het menselijke contact’’ zegt Abdelkrim. In het begin focuste hij zich alleen op het geld en de ontwikkeling van zijn vaardigheden.

Maar snel genoeg realiseerde hij zich dat dit niet het belangrijkste was in deze industrie: ‘’Ik ontmoette veel andere onervaren BA’s en ging naar veel meetings. Ik kreeg de kans om deel uit te maken van iets. Ik merkte dat ontwikkeling en werving erg belangrijk waren om een eigen business te beginnen’’.

Abdelkrim photo 6

Klaar om te veranderen

Abdelkrim begrijpt dat niets hem komt aanwaaien en dat hij zelf moet veranderen om verandering te zien in zijn leven. ‘’Toen ik eenmaal begon te begrijpen hoe de gemeente in elkaar zat en hoe andere BA’s mij konden helpen, was het heel simpel. Ik was altijd de eerste op kantoor’’. Voor Abdelkrim, is het erg makkelijk om een Brand Ambassador te zijn, zolang je maar de tijd neemt om de mensen om je heen te observeren: ‘’We zijn omringd door ervaren mensen, die leiding hebben gegeven in grote kantoren en die weten waar zij over praten. Een BA zijn is erg makkelijk zolang je de tijd neemt naar mensen te luisteren die de business kennen en de manier waarop zij het doen te kopiëren.

Abdelkrim photo 2

En het helpt! Tijdens de European Awards in Brussel in December 2016, mocht de Belgische/ Marokkaanse Brand Ambassador op het podium komen om zijn ervaringen te delen en dat vond hij erg verheugend en motiverend.

Abdelkrim photo 1

Het exporteren van Brand Ambassadors naar andere continenten

Oorspronkelijk afkomstig uit Marokko, waar hij werkte in de import-export voordat hij een Brand Ambassador werd, wil Abdelkrim graag het BA concept naar de Maghreb (het noordwestelijke deel van Afrika) brengen: ‘’Ik heb erover gepraat met ervaren mensen uit deze industrie en het lijkt momenteel te vroeg voor dit project. Zij hebben mij verteld te concentreren op hetgeen wat ik nu doe en dan zullen we in de toekomst wel zien hoe de zaken zich ontwikkelen. Het is een erg ambitieus project maar ook erg motiverend.’’

Facebook Comments

Most popular posts

Share This