Recruit NOW
body_language_gesture

BAdy Language: De lichaamstaal van een BA

Als BA-zijnde, zou je denken dat verbale vaardigheden ons meest kostbare instrumenten in het veld zijn. Maar wist je dat lichaamstaal (ook wel non-verbale communicatie genoemd) je succes kunnen beïnvloeden in je relaties en zelfs je carrière? Tot 93 procent van de communicatie die we uitsturen gebeurd non-verbaal, dus als je bewust bent van je lichaamstaal kan je deze proberen te beïnvloeden.

Voordat je een van de volgende tips uitprobeert, moet je je eerst bewust worden van je lichaamstaal. Let op hoe je zit, hoe je staat, hoe je je handen en benen gebruikt en wat je doet terwijl je praat met iemand. Sommige van deze tips lijken in het begin misschien compleet over the top, maar zelfs als je niet zelfzeker genoeg voelt moet je gewoon doorzetten. Fake it until you make it.

1. Kruis nooit je armen of benen

Als je een presentatie of een speech moet geven (wat letterlijk elke dag gebeurd als een BA), wil je zo toegankelijk mogelijk proberen te zijn. Door het kruisen van je armen of benen lijkt het wel alsof je in een defensieve positie staat. Wanneer je een open lichaamstaal hebt straal je meer vertrouwen uit naar andere mensen toe.

2. Maak oogcontact

Maar ga niet staren! Als je teveel oogcontact maakt gaan mensen zich ongemakkelijk voelen, en denken ze dat je creepy bent. Maar als je onder de knie krijgt hoeveel oogcontact “genoeg is”, zeg maar, dan straal je zelfvertrouwen uit. En mensen zijn sneller geneigd om aandachtiger te luisteren naar mensen met veel zelfvertrouwen, dan naar iemand die onzeker lijkt.

3. Tilt je hoofd

Een hoofd-tilt is een geweldige manier om mensen te laten zien dat je aandachtig aan het luisteren bent naar wat ze te zeggen hebben. Leun niet te veel naar voren, want dat kan ervoor zorgen dat je bedroefd en wanhopig lijkt; en als je teveel naar achteren leunt lijkt het alsof je arrogant of gewoon niet geïnteresseerd bent.

4. Doe gewoon een beetje langzamer

Dit kan worden toegepast op veel dingen: de manier waarop je praat, maar ook de manier waarop je loopt. Langzamer wandelen maakt dat je kalmer overkomt, en kan helpen om stress te verlagen.

5. Glimlachen en lachen

Herinner je je nog Lillian’s verhaal? Glimlachen en lachen is een geweldige manier om een verbinding met mensen te maken. Mensen zijn meestal veel meer geneigd om te luisteren als je een positieve indruk nalaat. Maar wees voorzichtig, het is ook niet de bedoeling dat je als eerste met je eigen grappen lacht.

6. Houd je hoofd omhoog en probeer je gezicht zo weinig mogelijk aan te raken

Kijk niet naar de grond, anders lijkt het alsof je je verloren en onzeker voelt. Het is net hetzelfde met het aanraken van je gezicht waardoor je nerveus lijkt en dit trekt de aandacht weg van wat je te zeggen hebt. Dus hou je hoofd omhoog, kijk naar de horizon en stop met het prutsen aan je gezicht.

7. Knik wanneer mensen praten

Niet alleen knikken, maar een bevestig geven wanneer mensen praten is een geweldige manier om te laten zien dat je aandachtig aan het luisteren bent. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook alleen proberen knikken tijdens de momenten waarop het gepast is.

Facebook Comments

Most popular posts

Share This