Recruit NOW
From direct sales to Brand Ambassador - Simon - 2

Van direct sales naar Brand Ambassador

Al enkele jaren aan de slag als direct sales verkoper, Simon, een Brand Ambassador uit Dublin, zegt dat deel uitmaken van de BA Gemeenschap een totaal andere ervaring is dan enig andere wat hij al heeft meegemaakt.

Vorig jaar stond Simon nog in het veld als vertegenwoordiger voor een Ierse krant toen hij persoonlijk werd aangeworven door een Brand Ambassador. Hoewel Simon blij was met het geld dat hij verdiende en de professionele doelen die hij behaalde, was er toch nog iets dat ontbrak voor hem. “Ik werkte ongeveer 4-5 maanden als vertegenwoordiger, maar ik miste het gevoel van voldoening en erkenning uit je werk halen. Als je een slechte dag achter de rug had kreeg je een telefoontje, maar wanneer het goed ging hoorde je van niemand. Elke ochtend ging je alleen werken, geen andere collega’s in de buurt en ’s avonds ging je gewoon weer alleen naar huis. Alles bij elkaar begon dat gemis wel een beetje te knagen.”

From direct sales to Brand Ambassador - Simon - 3

Alles veranderde toen hij een BA ontmoette

Simon herinnert zich nog precies de dag wanneer hij de Brand Ambassador ontmoette die hem uiteindelijk persoonlijk zou werven: “In eerste instantie dacht ik dat ze me zou vragen om weg te gaan, maar ze was erg leuk en vroeg me wat ik aan het doen was. Ze vertelde me een beetje over wat ze aan het doen was en hoe de Brand Ambassador gemeenschap werkt.” Later diezelfde dag kwam Simon haar weer tegen: “Ze bood me om binnen te komen voor een afspraak om te zien waar het allemaal over ging. Ik was op zoek naar verandering en wist dat ik wel de juiste vaardigheden en karaktereigenschappen had om BA te worden.” Simon was op een kruispunt in zijn carrière en was zelfs aan het twijfelen om iets compleet nieuws te doen: “om eerlijk te zijn, door mijn ervaring met de krant had ik wel een beetje mijn buik vol van direct sales. Maar toen ik zag hoe het leven was in de BA Gemeenschap besefte ik hoe het ook anders kon.”

From direct sales to Brand Ambassador - Simon - 4

Elke ervaring telt als leermiddel

Ook al was het niet voor hem, Simon’s eerste ervaring met direct sales gaf hem een voorsprong tijdens zijn eerste weken: “Ik had al geleerd hoe om te gaan met afwijzingen en wat de basisprincipes waren voor het verkopen in het veld. Het was totaal niets vergeleken met de coaching die ik hier heb gekregen, maar het was een goede voorsprong.” Als gevolg daarvan had hij een uitzonderlijke paar eerste weken sales-gewijs, en kon hij snel doorstromen naar de volgende fase van het ontwikkelingsprogramma.

From direct sales to Brand Ambassador - Simon - 1

Vandaag de dag houdt Simon van de BA gemeenschap: “Ik geniet echt van het feit dat we een coworking hub hebben, een gemeenschap om een deel van uit te maken en een structuur om in te groeien. Het hebben van een leider om je te coachen en dan zelf die kennis kunnen doorgeven aan anderen is erg motiverend. Je ziet echt dat het systeem werkt en dat als andere mensen in staat zijn om succes te hebben, er geen reden is waarom jij het ook niet zou kunnen.

Zoals hij het zelf zegt, sinds hij BA is geworden heeft Simon beseft wat de welke invloed direct sales kan hebben op je leven.

Facebook Comments

Most popular posts

Share This