Recruit NOW
AMSTERDAM - BA Meetup Amsterdam.
© 2016 Foto: Nils van Houts

Wees jezelf en je eigen succes te definiëren

‘’Waar zie je jezelf in 10 jaar?’’ Of het nou tijdens een interview is of tijdens een familie etentje deze vraag komt altijd naar voren. Het is een enorme gedachte voor velen van ons, maar niet voor onze Brand Ambassador Lillian. Lillian is een 30 jarige Brand Ambassador uit Amsterdam en de volledige focus ligt op het ‘nu’.

De beste pitch was niet in 1 dag gecreëerd

Toen Lillian net startte had ze niet meteen de beste pitch, dus moest ze veel tijd en energie erin steken om een stijl te ontwikkelen die voor haar werkte. ‘’Het afgelopen jaar was een uitdaging omdat er altijd ups en downs zijn. Het is pas sinds een paar maanden dat ik echt consequent te werk ga met klanten.’’ We weten allemaal hoe belangrijk het is voor een BA om het juiste systeem te volgen, maar Lillian heeft haar persoonlijkheid erin toegevoegd. ‘’Iedereen leert hetzelfde maar het wordt pas effectief als je je eigen weg hierin vindt. Ik houd mijn pitch zo kort en duidelijk mogelijk omdat ik weet dat mensen toch niet naar alles willen luisteren’.

BE YOURSELF and OWN SUCCESS - LILLIAN -2

Persoonlijkheid, een groot pluspunt in de business

Lillian vindt dat haar persoonlijkheid de belangrijkste factor is voor haar succes: ‘’Ik ben altijd aan het lachen en ik denk dat dat mij helpt als BA zijnde omdat mensen altijd gefascineerd zijn over het feit waarom ik altijd zo blij ben.’’ Deze ‘blije aura’ is aanstekelijk en zorgt ervoor dat haar klanten meer open staan voor wat zij te zeggen heeft. ‘’Het belangrijkste van alles is om eerst jezelf te verkopen, je persoonlijkheid. Mensen zullen niet namelijk niet gelijk helemaal onder de indruk zijn van het goede doel dat je vertegenwoordigd. Maar als het lukt jou lukt om je persoonlijkheid te verkopen, maakt het dit een stuk aantrekkelijker en is het moeilijkste gedeelte gedaan.’’

BE YOURSELF and OWN SUCCESS - LILLIAN -4

En dit is waarom Lillian er zo op aandringt om jezelf te zijn: ‘’Mensen kunnen gelijk zien of je echt bent of niet, ze kunnen zien wanneer iets van goede aard is of niet’’. Ik support echt het goede doel wat ik elke dag vertegenwoordig: ‘’Ik geloof echt dat deze kinderen worden geholpen. En dat geloof van mij, kunnen de mensen voelen.’’

Er is geen reden om te haasten

Lillian streeft er altijd naar om haar weekgemiddelde te verbeteren. Wanneer er aan Lillian wordt gevraagd wat haar doelen zijn, geeft Lillian eerlijk toe dat ze nog niet weet wat ze in de toekomst wil. ‘’Misschien wil ik op een gegeven moment mijn eigen business beginnen, maar op dit moment ben ik blij met de manier hoe de dingen gaan. Ik verdien veel geld en leer elke dag over de business. In het veld focus ik mij vooral op mijn doel om geld te sparen en uiteindelijk hier een huis van te kunnen kopen.” Zoals Spike Jonez zou zeggen: ‘’Ik houd van mensen die hun eigen waarden weten te definiëren. Ik ben meer geïnteresseerd in mensen die een eigen definitie weten te geven aan hun waarde, hun eigen definitie van succes en hun eigen definitie van liefde’’.

Facebook Comments

Most popular posts

Share This